perjantai 4. syyskuuta 2015

Tästä se lähtee!

 Kuten blogini nimikin jo melko selkeästi antaa ymmärtää, keskityn täällä kirjoittamaan noin vuoden päästä starttaavalle vaellukselle Ronchesvallesista (tai Saint-Jean-Pied-de-Portista) Santiago de Compostelaan valmistautumisestani. Tulen kirjoittelemaan tänne valmistavista vaelluksista, perusharjoittelusta, varusteiden testaamisesta, retkiravinnosta ja ihan niistä fiiliksistä, mitä luonnossa tarpominen minussa herättää.

Kokemukseni mukaan hyvän retken voi jakaa kolmeen eri vaiheeseen: retken suunnitteluun ja valmisteluihin, itse matkaan ja jälkifiilistelyihin retkikuvien käsittelyineen ja retkikertomuksen kirjoittamisineen. Minulle hyvä retki on siis paljon muutakin, kuin pelkästään etenemistä paikasta A paikkaan B. 

Miksi sitten retkeilen ja vaeltelen? Ihan puhtaasti siksi, koska saan luonnossa liikkumisesta paljon hyvää mieltä ja haluan myös jollain tapaa pitää peruskunnostani huolta. Aikaisemmin harrastin kestävyysjuoksua, mutta selkäongelmista johtuen jouduin luopumaan tuosta rakkaaksi tulleesta lajista. Jotain oli tilalle kehiteltävä, jottei vallan laiskistuisi ja pulskistuisi.

Miksi sitten haluan julkisesti kirjoitella siitä, että vaeltelen paljon metsissä, jotta jaksaisin vuoden päästä kävellä helteisessä Espanjassa 750km?Etupäässä kirjoitan ihan itselleni. Kuten jo tuossa aiemmin mainitsinkin, jälkifiilistelyt ovat minulle tärkeä osa onnistunutta retkeä. Olen myös saanut erittäin paljon iloa ja hyötyä elämääni lukemalla muiden samanhenkisten ihmisten reissublogeja ja ajattelen nyt laittaa omia kokemuksiani kiertoon oman blogin muodossa. Josko joku saa edes jotain ideoita näistä tulevista kirjoituksistani omien retkiensä suunnitteluun. 

6 kommenttia:

 1. Loistavaa! Ainakin yksi seuraaja sinulla tulee olemaan. Saatan myös osallistua joihinkin varusteanalyyseihin.. :-)

  Joonas

  VastaaPoista
 2. Jeps, saatan seuraavaksi kirjoittaa arvion pikakahvinkeitosta Primuskeittimellä ;)

  VastaaPoista
 3. Tässä myös yksi seuraaja! Reissun suunnittelu ja jälkifiilistelyt on myös mulle vähintään yhtä tärkeitä kuin itse matka! Itse käyn juuri läpi kuukauden yksinvaelluksen kokemuksia ja kirjaan niitä Erätaival-blogiin.

  VastaaPoista
 4. Täällä ollaan myös henkisesti mukana ja seuraillaan tarinointiasi.

  VastaaPoista
 5. Seuraajia kyllä riittää. Niin huikeata on tuo caminolla kulkeminen. Kaksi etappia kävelty ja kolmas tulossa. Mukavaa jälkeenpäin lukea matkapäiväkirjaa, on kuin olisi uudelleen matkalla. 👟👟

  VastaaPoista
 6. Tämä on blogi, joka kolahti muhun heti! Asun Ranskassa ja haaveilen itsekin joskus vaeltavani Compostellen reitin (sitten kun lapset ovat isompia...). Tsemppiä alkuvalmisteluihin!

  VastaaPoista